4 Eylül 2010 Cumartesi

Herkes Sevdiği Halde Nefret Edilen Şeyler-Volume 1


Düşündüm taşındım, kendimle yüzleştim, kah ormanda yürüyüşe çıkıp kah okyanusa dalıp (evet sırf bunun için yurtdışına çıktım) kendimle konuştum, 5n1k uyguladım, "ben kimim" dedim, "sevgi neydi" dedim, "babam böyle pasta yapmayı nerden öğrendi" diye kritik sorular sordum kendime. Bir aynaya bakmak gibiydi, korkmuştum, bir ürperti duyumsadım.

Muhahah korktunuz değil mi, ben de bu kadar dayanabildim zaten. Neyse ya bunların hiç birini yapmadım, kendimi tanıyorum. Bir şeylere gıcık olmak için yaratılmışım. Hele bazı günler öyle bir nefretle doluyorum ki herkese ve herşeye kusuyorum. Merak etmeyin benimki zararsız. Genelde şöyle gelişir. Kahvaltı esnasında"Bu peynir bozuk, bu markayı hiç sevmiyorum", Tv izlerken "Gerizekalı kaltaklar, kolay yoldan ünlü olun yetenek sıfır, bunların kafalarını alıp duvarlara sürteceksin", dışarı çıkıldığında "Şu kızın giyimine bak, oha yani abartsaymış. Bir de sevgililerin yanına kuyruk olmuş." Bu vb. ifadeleri bazen fark etmeden öyle abartıyorum ki, beni iyi tanıyan bir arkadaşım varsa yanımda yine nefret saçıyorsun der geçer, ama tanımayana tam bir ızdırap, kabul ediyorum^^

Neyse ya, benim amacım böyle uzatmadan maddelemekti mevzuyu, biraz sözlük tadında bir yazı olacak gibi. Burda yazacaklarım genelde herkesçe sevilen ama benim hiç hazzetmediğim şeylerdir. Eminim unuttuğum tonlarca şey olacak çünkü liste kabarık.

Lady Gaga

Lady Gaga mısın paçalı mısın her neysen, nefret ediyorum lan senden. True Blood'ı izleme sebebim Eric'i yediğin klibe bile katlandım lan. Çirkinsin bir kere kabul et. Ses desen bence hiç bir özelliği yok, gayet düz hatta fazla düz. Olay tamamen ilgi çekici imaj+müzikal altyapıya kalıyor. Şarkılarının dumtısçaktıs her mekanda (rock barda bile çalıyo lan, beri blues'u da bozdunuz yazıklar olsun!) çalmasının sebebi gaza getirici etkisi. Bu ise senin "şahane" sesin "müthiş" kabiliyetinden ziyade tamamen şarkının altyapısında barnağı olan aranjör mü artık ne diyorsanız onlara kalıyor. Ya eminim seveni çok, belki herkes "Ne diyon sen yavaşşş" diyecek yada "Duygularıma tercüman oldun bebeğim, mucx" dersiniz bilemem ama ben hiç hoşlaşmıyorum kendisinden.

Eternal Sunshine of The Spotless Mind



Ya arkadaş ne umutlarla izledim ben bu filmi zamanında, orijinalini bile aldım (allahtan abartıp Dvd almamış, Vcd'yle yetinmişim). Bak bu maddeye itiraz bekliyorum açıkçası, herkes bayılıyor zira. Tamam iyiydi hoştu da öyle über, süpersonik, yüzyılın filmi hali de yoktu. Zamanında facebook hedemi kapatmamın sebebi herkesin bu filmin fanı olmasıydı. Arkadaş ortamlarında lafı açılınca gözlerinden kalpler çıkaran bir güruh ve "Ne güzel filmdi baba" diyerek kederlenmeler. Yok efendim Jim Carrey ilk kez böyle bir rolde oynamış da, görüntüleriymiş, kurgusuymuş da falanfeşmekan. 2 karlı okyanuslu görüntü koy, oh senden büyüğü yok artık! Bir de baş karaktere hafif dengesiz ama sevimli, cool bir hava kat. Hemen oyuncu da film de yerlere göklere sığdırılamasın. Biliyorum şu anda tam bir sanat düşmanı odun gibi geliyorum size, ama sevmedim beyler yapacak bir şey yok.
Mantar


O kaygan, sert mi yumuşak mı belirsiz şey, bir böcek yiyormuş hissi, bir tedirginlik. Tat desen tat yok, koku desen o da yok. Bizim de aksi gibi tüm aile bayılır, bundan yemek yapıldıysa ama doğduklarına pişman ediyorum ben onlarııııı, dur seeeen! Alıp o tencereyi camdan atıyorum, sonra hepsini diziyorum karşıma yer misin yemez misin! Tamam bunları yap(a)masam da bir cıngar çıkarmadan bırakmıyorum. Pizzayı herkes bitirdiğinde ben yeni başlıyorum, bu deyyusları ayıklıyorum.

The Big Bang Theory



Geçenlerde diğer blogda Ninsan'la yaptık bunun muhabbetini ama baştan söliim zamanında ilk 2 bölümünü falan izlemiştim, o yüzden bu çok hödükçe ve önyargılı bir madde olabilir. Ama sevmedim napim? Karakterler çok itici, o geek tipler, hepsi iticilikte sınır tanımıyor. Güya güzel olan sarışın kıza diyecek söz bulamıyorum. Bir de hep aynı durum, basit durumları, olayları bilimselliğe döken, sosyallikten yoksun bir grup inek. Eee tamam nereye kadar gülcez. Üstelik şahane espriler de değil. Atıyorum şöyle bişey: "Sence bu kız neden benden kaçtı?" "Hmmmm belki vücut ısısında heyecanlı anlarda artışa geçme durumunun bilmemne zamazingosunun zortlaması" Gülüşmeler...

İşte bende hiç bir zaman o gülüşmeler olmadı (hiç bir zaman dediği 2 bölüm^^) Bir de herşey abartılmıyor mu, 2 gönderme yap senden iyisi yok. Ne var bunda, Star Wars'a mı yapmak istiyorsun, at uygun bir yere "I'm your father" repliği, senden zekisi yok.Üzgünüm otur sıfır:)

You're Beautiful & Boys Over Flowers



Şu şekerler de olmasa çekilmezdi^^

Şimdi öncelikle şunu söliim, bu blogu uzak doğudan "uzak" tutsam da hayatımın önemli bir bölümünü ele geçirmiş bir şeyi tamamen es geçemem. Bu yüzden nacizane şu 2 kdramayı iliştiriverdim.

Öncelikle bu tam bir nefret değil, zaten Kore'ye ait bir şeyden hiç bir zaman o kadar nefret edemem^^ İzlerken sıkılmadım falan da hep aklımdan "Offf çok klişe" gibi şeyler geçti. Go Mi Nam ve Jan Di'ye olan nefretimi ise fırsat bulduğum her yerde belirttim sanırım. Yani esas hatunlar bu kadar yıvvvrannnç olmayaydı, belki daha güzel bir şekilde anardım bu 2 diziyi.


Yine de You're Beautiful'daki acayip komik sahneleri (misal domuz kovalama) es geçemem bu yüzden bir tık önde, BOF'nin yanında. BOF yerine ise her zaman japon versiyonu Hana Yori Dango'yu tercih ederim zaten, eh o zaman sorun çözüldü, hadi diğer maddeye geçelim.
Titanic

Hiç etkilenmedim, beğenmedim. İzlediğim anda unuttum. Leo'yu tıfıl olarak bir aşk filminde izlemek istersem zibilyon kez izlediğim ama vazgeçemediğim Romeo&Juliet var, onu izlerim. Herhalde az sayıda kişiden biriyim ama yok arkadaş, Kate Winslet'ın o dombili yüzü, Leo'nun bızdık halleri, güvertede sarılma klişesi falan hiç gelemem.

Angelina Jolie



Valla billa kıskançlık değil, beğendiğim pek çok hatun var, hatta sayısız ama bu kadını beğenemedim. Mavi iri göz, dolgun dudak, siyah saç üçlemesi herkesin dibini düşürmek zorunda değil. Bir kere suratı çok ebleh ve bir "fazlalık" var (öyle düşündüğün fazlalık değil, bir dinle)

Yani aşırılık var, dudaklar fazla kalın, gözler çok iri. Vücudu da aksine fazla ince, o vücuda o koca kafa, abartılı yüz. Bakmak yoruyor. (Oha be abarttım gibi, kadını ucube yaptım çıkardım) Neyse bu kadının daha güzeli var halis muhlis Türk malı, Sultan dururken bakmam yüzüne. Üzülme Angie seni seven çok nasılsa^^



Marlboro/Parliament




Özellikle Parliament'ten hiç hoşlanmam, Marlboro belki. Pahalı herşey o kadar da güzel olmuyormuş demekki. Ben başladım başlayalı kullandığım Winston Box'ımla mutluyum.

Msn

Bizim zamanımızda, çook eskilerde Icq vardı, pek popülerdi çocuğum. Öyle facebook gibi bilgileri yazıp bulurdun milleti. Bu yüzden tanımadıklarınla da konuşabilirdin. Birine ulaşmanın en kolay yolu destansı (Örn:256818840284) Icq numarasını almaktı. Mesaj gelince "Aao" diye bir ses çıkardı, pek şirin. İşte ben o günlerde kaldım, Kalbim Icq'da Kaldı yeni bestem^^ Msn'e alışmak da değil sorun. Bir çevrimiçi oluyorum, kimse yazmıyor, sonra "meşgul"e geçiyorum, dizi izlemeye başlıyorum milletin yazacağı tutuyor. Böyle pek çok kıllığı var, sevmiyorum lan daha da asosyal olcam.


Telefonda konuşmak


Her zaman olmaz bu, bazı günler. Bazen cidden zulüm gelir, ama zaten karşımdakini angut yerine koymam o zaman açmaz sonra kendim ararım (aman ne saygılıyım dimi) Aslında bazı kişilerle belli kişilerle konuşmak işkencedir. Mesela bir arkadaşımla telefonda geyiğe bir dalarız dakikalar boyunca sadece gülme sesleri duyulur. Bazılarında ise daha doğrusu samimi olunmayan kişilerde sessizlikler olur, ne diyeceğini bilemezsin en son kapatalım o zaman dersin, böyle götoş durumlar. En güzeli tam gülüşürken "Hadi bakalım öptüm görüşürüz" tarzında bitirmek, böyle cool bir hava katmaktır olaya.
Neyse ki konuşmaktan hoşlanmadıklarım artık hayatımda artık yok, yada ben görüşmüyorum. Böylece telefonum çalınca buhranlar geçirmeme gerek kalmıyor.
*Baktım ki bu liste bitecek gibi değil, dedim artık burda keseyim. Bu arada TopTen listesi değildir, yani sıralama yoktur. Bu yazının devamı gelebileceğinden Volume 1 diyorum.

Herkes Nefret Ettiği Halde Sevilen Şeyler, çok yakında...

21 yorum:

  1. süper komik bir yazı olmuş okuyacam diye sahur saatini kaçırma riski yaşadım :)
    lady gaga, angelina jolie, go mi nam ve jan di gibi katıldığım bir çok madde var..
    nefreti böyle şeylerle kusalım rahatlayalım yapıcak bir şey yok..

    YanıtlaSil
  2. sağol nilü'cüm. ben de artık bu nefretle yaşayamayacağıma karar verip, bu şekilde dışa vurmayı seçtim. duygularına tercüman olduğuma sevindim:))

    YanıtlaSil
  3. Eternal Sunshine of The Spotless Mind denilen o filmiçok övdüler ama boş çıktı bencede. Sıkıldım, daraldım izlerken. Nefret ettim ya filmden. Zaman kaybıydı, internetten indirmiştim bende. Deymedi kesinlikle.

    YanıtlaSil
  4. @ mrv. natural
    oh be, insanların saldıracağını, bloguma karşı kitlesel hareketler olacağını beklemiştim(özellikle sil baştan'la ilgili). içimi rahatlattın mrv^^

    YanıtlaSil
  5. Haha bendensin benden. Birilerine bu filmden tiksindim diyememiştim. Sende benim içimi rahatlattın vallahii :D

    YanıtlaSil
  6. mantar ve the big bang theory xd tamamen karşıyım xD ahahahaa tbbt'yi biliyosun zaten de mantar ya onu da mı sevmiyorsun xD neyse bak sna katıldığım durumlar var xD eternel sunshine of the spotless mind bencede abartılmaya değer bir film değdildi .d hele angelina jolie hiç bir şekilde abartılmaya değer bir kadın değil .d
    sonracığıma titanic var xd ahaha bende bi türlü sevemedim o filmi xD arkadaşım var ne zaman seyretse salya sümük ama yani .p neresi romantik ya da duygulu o filmin çakamıyorum xD

    Sheldon cooper diyerek yorumumu kesiyorum xD

    YanıtlaSil
  7. ninsan'cım valla bu başlığı değiştircem, herkesin sevmediği benim de sevmediğim şeyler olarak^^ mantar yedim de sevemedim, tbbt ise konuştuk zaten dostum, hele o gözlüklü yok mu sinir şey:D

    YanıtlaSil
  8. ahaha olsun sen çevrene göre yapmışsın xD başlığı değiştirmene gerek yok .d
    kaşarlı mnatar . . .
    ahahah leonard'ı diyosun xD tamam onu bnde pek sevmiyorum ama sheldon kurtarıyo durumu xD son olaraaaak modern family ???

    YanıtlaSil
  9. ahah süpersin dostum, kendinle yüzleşme kısmına bayıldım. :)
    Mantar ve angelina kısmına yürekten katılıyorum. Bi kere o kadının orantı yok o kadar büyük dudaklar seksi değil bence acayip, hııııh. diye hıncımıda çıkardım. :)
    Eternal Sunshine.. bıla bıla filmini izledim evet yanlış duymadınız dostlar izlemedim ve izlemicemde çünkü saolsunlar sonuna kadar anlattılar. Facede bu filmi like yapmayanın face hesabını kapatıyolar o derece seviliyo yani. (ulan benimkini kaparlarmı acaba:P )O yüzden protesto ediyorum ve izlemiyorum.
    Bof ve You are beatiful'a karşı nötr duygular besliyorum, ne çok sevdim nede sevemedim ikisinin ortası.
    Yalnız telefonla konuşmaktaki "L" animesindeki aynısı yahu bu filmi bir an önce izlememe lazım. :D iyi hatırlattın saolasın dostum.
    Volume 2'yi merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  10. bizimkiler kaşarlı mantar dolması yapıyor, ıyyk sanırım ondan bahsediyorsun^^
    sheldon galiba şu resimdeki diğer çocuk, evet o nispeten daha iyi. en azından itici deil:))
    modern family'i duydum ama kanlı şeyler öner dostum öyle aile, börtü, böcek gelemem(yine önyargı). hatta şu ara sonunda spartacus'e başliim diye düşünüyorum, adı bile kanlı, tam bana göre^^

    YanıtlaSil
  11. astrea, dostum yorumu yeni gördüm, aynı dakikada yazmışız valla uğraşsak olmaz:))
    angie ve mantar benim için önemli maddeler, katılmana sevindim, go home köfte dudak:P
    eternal'dan aslında ben de öyle tiksinmedim ama oturup 2. kez izlemem yada en sevdiğim filmler grubuna giremez, antipatimin nedeni bu kadar abartılması sanırım.
    death note filmlerindeki en başarılı şey ve filmi izleme nedeni L kesinlikle, kendisini canlandıran matsuyama da en sevdiğim japoncuklardandır, öyle her dizide, filmde oynamaz, cool takılır. gerçekten animedeki L'i dünya üzerinde en iyi canlandırabilceklerden biriydi, ama boktan senaryo, kurgu vb.nin kurbanı oldu, kira'yı oynayan arkadaşsa seni hayattan soğutabileceğinden kesin izle diyemiyorum^^

    YanıtlaSil
  12. dolma kısmını bilmiyorum işte kaşarla mantarı fırına veriyosun güzel oluyo o yani xD ahahaha
    nispeten deme bak o konuda sheldon en iyisidir be xD
    kanlı bişeyler istiyosan bi program vardı dizi tarzında bişey her bölümde ayrı bir yönetmen ayrı bir hikaye =) o çok hoştu .d galiba ismi masters of horror'du .d
    modern family'den de 9. bölüm ya da 19. bölümü seyredebilirsin sezon sonu da güzeldir hani =)
    cnbc-e başlıycak onlarla beraber başlarsın spartacus'a =)ordan seyredersin .d

    YanıtlaSil
  13. Beklentiler pek çok şeyi şekillendiriyor galiba. Sil Baştan'ı yan komşum al izle, İngilizce'ni geliştirirsin diye vermişti. Kıytırık bir film olarak düşünmüştüm, kendimi o dönem nasıl dünyadan soyutlamışım bilmiyorum ama o kadar ünlü olmasına rağmen filmin adını bile duymamıştım. Dolayısıyla benim için güzel oldu.(cdleri ters sırayla izlememe rağmen- acelem vardı hahahah) Bir de "unutkan" edebiyatı vardır ki benim çok dertli olduğum bir konu olduğu için benden artı puan aldı. Titanic de bence güzel, çok muhteşem değil ama ne gerek var ille çok muhteşem olmasına :) Bu ikisi dışındakileri ben de hiiç sevmem.
    Bu arada yazacağın ikinci yazının konusuna -aynı olmamakla beraber- benzer bir taslak hazırlamıştım ki google reader'ımı açayım dedim ve.. Yine aklımı okumuş gibisin. Hadi bakalım senin inatla sevdiğin şeyler nelermiş merak ettim..

    YanıtlaSil
  14. @ Ninsan
    mantarı oyup içine kaşar koyup, fırınlıyola, onu dediydim ben dolma deyu^^
    masters of horror'ı bilirim, ordan burdan izlemişliğim var ama geyikti o, yani aile saadeti olaylarına gelemiyorum. bilmiş çocuklar, çılgın dedeler vb. illa kana gerek yok^^
    cnbc-e benim gariban tvmde olmadığından iş laptop'uma kalicek dostum, ama izlicem hırs yaptım:))

    YanıtlaSil
  15. @ bunusevdim
    bu'cum kalp kalbe karşıdır derler, sen de üzüldün mü diye iğrenç bir şarkı vardı, o sana ve tüm sevenlere gelsin:P
    valla cdleri yanlış sırayla izleyip beğenmişsin, ilginç. belki benim de öyle izlemem gerekiyordu, belki de benim anlamadığım gizli bir mesajı çözdün^^
    titaniğin (böyle de yumuşatırım kelimeyi) muhteşem olması gerekmiyor, ama öyleymiş gibi davranılıyor. işte budur ağrıma giden.
    ben de senin listeni merak ettim, şu yorumu yazayım hemen okiciim:)) belki de benim listeyi aynen yazmışsındır, benim yazmama gerek kalmaz^^

    YanıtlaSil
  16. Hay çingu allah iyiliğini versin. :D Bende senin gibiyim zottirik bir şey gördüm mü tamam bitmiştir benim için başlarım sövmeye saymaya :D

    Bir çoğuna katılıyorum özelliklede parliament olayına. Nefret ötesi bir tütün ürünüdür kendisi. Nasıl içiyorlar anlamıyorum birde uzununu ahhh iğrenç. Ama Marlboro Light bir numaradır. Ondan başkası beni kesmiyor. Zevk almıyorum.

    Big Bang en zevk aldığım dizilerdendir. Sheldon bir başkadır. zaten Emmy'yi alıp evine götürmüştür. Ve o dizide yerlere yatan bir insanım :D

    titanic benim içinde aman aman bir yere sahip değil. Senin gibi Romeo ve Juliet'i tek geçerim.

    Angelina 7029364027346. çocuğuda evlat edinsin hepsini nüfusuna geçirsin. Heralde beğendiğim tek şey bu onda. Yoksa bence ne iyi bir oyuncu ne de aan aman güzel bir kadın. Dokunsam parçalara ayrılacak gibi. Hatta kafasını zor taşıyor sana söyleyeyim :D

    You're Beautiful dizisi hakkında görüşlerimi biliyorsun zaten. Saz ekibi dışında fıs bir dizi. Bof da keza öyle. Hana Yori Dango bir numara.

    Telefonla konuşmayı sevmem. Hatta Fobim vardır. :D En yakınım, en sevdiğim vs insan bile olsa telefonda konuşurken rahat hissetmem ve mümkün olduğunca sohbeti kısa keserim :D Hele ruhiyetim pek iyi değilse ve beni telle konuşmaya çalıştırıyorlarsa gözlerimden çıkan ateşle saniyeler içinde insanları küle çeviririm :D

    YanıtlaSil
  17. @ sermin
    marlboro light'ı ben de severim, hatta eskiden paramız olduğu zamanlarda hemen ondan alırdık, yada arkadaşlarla onun üzerine adak adardık "şu sınavı geçeyim herkese benden bir marlboro light" vb. ama normalini sevmem, hele ki parliament! babam içerdi ben de sigaram olmayınca yürütürdüm ondan, bir süre sonra sigarasızlığa katlanır oldum^^

    diğer maddelerde de aynı şeyleri düşünmene sevindim. telefonda konuşmak kabusunu pek çok kişiden duydum, demek ki toplumun kanayan yarası:P

    YanıtlaSil
  18. Valla hala parama kıyıp onu alıyorum. içiyorsam zevkiyle içim. Bazen dışarı çıkıp alaya üşendiğim zamanlarda bende anneminkinden içiyordum yok ya dediğin gibi artık içmemeyi tercih ediyorum :D
    Fiyatların tavan yapması ile artık sigaramı herkese uzatamıyorum benden habersiz içenlerede ayrı ayrı intiham planları hazırlıyorum :D Artık harbi adaklık oldu :D Yinede vazgeçmem ama. Sağolsun annem arada ısmarlar bana sana da sigara aldım diye geldiğinde beni görmen lazım gözlerim kalp şeklini alıyor :D

    YanıtlaSil
  19. valla ben de winston'ım kadar sevsem kıyar paraya alırım ama her daim benim için 1 numara sigara o olmuştur(muhabbete bak)
    valla bütün arkadaşlarım içiyor neredeyse, herkesin sigarasız kaldığı anlar olabiliyor, bu yüzden ben tereddütsüz ikram ediyorum, yeri gelince ben de onlardan alıyorum çünkü^^ arkadaşlarım da benim gibi gariban, winstonlarımızla mutlu mesut yaşıyoruz:P
    annem içmiyor babam da bıraktığından zaten almaktan başka çarem kalmıyor, sen şanslıymışsın dostum:))

    YanıtlaSil
  20. ben oymadan yapıyorum onu .d hahaha yabani mantarla da güzel oluyor hem =)

    tamam o zamna başka korkunç bişeyler bulursun yada otur spartacus blood and sand seyret en iyisi cnbc-e'de yokmuş sende .p laptop'un yardımcı olsun sana .d ben tv'den seyretcem çok ilgimi çekmedi çünkü .p maksak konusu geçtiğinde bişeyler biliyim =)

    ahaha bu arada indirme işini sevdim ben ya .d dün oturdum my girlfriend is a gumiho'yu indirdim .d indirmeden seyretmekten daha kolay xD ahaha bu gidişle artık direk izle işine girmem .d

    YanıtlaSil
  21. bir de yabanisi, ovv tanrım hiç gelemem^^
    spartacus'un öyle aman aman bir dizi olduğunu sanmıyorum ama 1 senedir uzak kaldım Amerikan dizilerinden, dönmek için onu gözüme kestirdim.

    bak dostum gördün mü ben de bir kaç ay önce başladım indirmeye o zamandan beri bıraktım online işini. rahat rahat açıp izliyorum. gumiho'nun bitmesini bekliyorum ben de, bitince başlıcam hemen çok merak ediyorum^^

    YanıtlaSil