20 Temmuz 2010 Salı

Yazdan TiSkiniyorum ve Bir Bilgisayar Bağımlısıyım!


Öncelikle "Blog aleminin en boktan başlığı" gibi bir yarışma olsa bu başlık kafadan zirveye oynar. "Bahçelerde maydonoz, Bu ne biçim lacivert" diye giden manimsi şey bile bundan daha fazla mantık içeriyordu.

Neyse konumuza dönelim, ulan artizlik yaptık, 2. blogu açtık ama bir köşede toz bağladı blog. Valla şu aralar yazmak o kadar zor geliyor ki, aklımda zibilyon tane konu var aslında ama alev püskürten laptopun başında ecel terleri dökerek bir şeyler yazmaya kasmak takdir edersiniz ki çok zor anacım. Bir de İzmir'deyim, valla siz siz olun yazın İzmir'e ayak basmayın hiç akıl karı değil, göz kapağınıza kadar terliyorsunuz benden söylemesi.

Bir de bana bir rehavet çöktü ki sormayın, geçenlerde 24 saatin neredeyse 19unu falan uyuyarak geçirdim. Sabaha kadar oturup, öğlene kadar uyuyorum. Ama asıl sıkıntı şu, sıcaktan muhallebi kıvamına gelsem de bilgisayarın başından kazıyarak kaldırıyorlar. Bir video dolanıyordu nette, yavaş yavaş ordaki çocuğa dönüşüyorum. Hani bir adet Alman bebesi oyun oynuyor sonra kaybedince kendinden geçiyor, kah klavyeye başını vuruyor, kah "naynn ih bin şıvanşıtayger" (buraları salladım) tarzında şeyler söylüyor. Hah işte onu canlandırın gözünüzde, emin olun aramızda 7 fark bulmakta zorlanırsınız.




İşte bilgisayar başında kendimden geçtiğim bir an! Şaka lan daha bu kadar delirmedim!

Geçen bir dizi izlicem, ki o ara aynı apartumandaki arkadaşımın netinden yararanıyorum ve çok yavaş neti. Neyse ne indirebildim diziyi, ne online izleyecek yer var. En sonunda binbir küfürle kapadım bilgisayarı, sonra gittim anneme saçmalıyorum "Offf ya izleyemedim diziyi gıcık oluyorum, iğreniyorum, tiskiniyorum, zaten ben dünyanın en şanssssız insanııyım şimdi Kimbap var ya bilgisayarın başında o yüzden açılmadııı, ben biliyorum" tarzı höt zöt konuştum. Zavallı garibanam yüzünde "Bu çocuğu nerden doğurdum, taş doğuraydım" diye bir ifadeyle huşu içinde izledi beni. Bense o an anlamadım tabi gayet odunca döndüm geri bilgisayarın başına, tekrar diziyi açmaya çalıştım bu arada zaten kopan f5 tuşuma yeni işkenceler çektirdim.


Bir de kendimle beraber başkalarını da dibe çekiyorum. Zavallı bir arkadaşımı da kendime benzettim, şimdi benden beter. Zırt pırt mesaj atıyor "Şimdi bilmemne dizisine başladım, şu sahne çok gomikti eheheuhe" türünde mesajlar atarak günümü şenlendiriyor. Bazen şu uzak doğuyu keşfettiğime sevinsem de, bazen cidden pişman oluyorum.

Bazen buna benzer hallere düşüyorum ama bu kadar ileri gitmedim... sanırım!
Yine de şu boktan yaz günlerini biraz da olsa şenlendiriyor emektar laptop'um, ama bu yüzden de şizofren olmak istemiyorum. Eve girer girmez onun başına koşuyorum, bazen ona da kahve koyup getiriyor, "İçer misin" diyerek sigara uzatıyorum, o da bana "Yoh abla bıraktım" diyor, bazen de "Ya bugün çok kötü bişey olduuu" tarzında onunla muhabbet ederken buluyorum kendimi, hatta cam (kem diye okunur:)) açmaya çalıştığım bile oldu. Ama yanlış anlamayın yeri gelince kızıyorum da, istediğim sayfayı açmayınca yada "Bilmemne çalışmayı durdurdu, Vindovs çözüm arıyor" diyip de o çözümü nedense hiç bir zaman üretmediğinde "Nabıyon kardeşim sen, artist misin" diyerek çıkışmayı da biliyorum(!).

Lütfen bana yalnız olmadığımı söyleyin!!!

25 yorum:

  1. uzakdoğu'yu keşfeden herkes aynı sıkıntyı yaşıyor galiba.. bende hava aydınlanmaya başlamadan kalkamıyorum bir türlü başından.. öğlene kadar uyuyup sonra tüm ailenin hışmına uğramak zorunda kalıyorum.. gözyaşı üretimimde de sorunlar var ekrana bakmaktan.. sıkıntılar aynı yani.. ama yalnız olmadığını bilmek az da olsa rahatlatıyor ha? :)

    YanıtlaSil
  2. Sanki biri gelip beni 24 saat gözlemledikten sonra oturup bu yazıyı yazmış gibi.

    Hikikomori olur muyuz ki? o__O

    YanıtlaSil
  3. Pazar günümü uyuyarak geçirdim desem inanır mısın? Valla öyle akşamüstü kalktım 10 gibi yine yattım sonra kalktım tabii sabahladım. İzleyecek dizi falan olmayınca boşluğa düşüyorum ama arkadaşlar sonumuz iyi değil. :D :D :D Bizi bu güzel havalar mahvetti. Harbiden ya... Topluca Antartikaya göçelim bilgisayarlarımızla beraber. Zaten onlar yanımızda oldumu başka şeye ne gerek var ki ha ha ha ha. Profesyonel bir şişman olarak sıcaklardan sizin nefret ettiğinizin 3x katı nefret ediyorum. Küçük bir su aygırının hareket kabiliyetine sahip olduğumdan, terlemek kızarmak, ufacık bir harekette nefes nefese kalmak sıcaklarda 2 katı sinir bozucu. Çıkıp yürümem lazım sağlık için doktor öyle dedi ama allah biliyor ne sabahın serini, ne akşamın popomu sandalyeden kaldırasım yok :D :D :D

    Ha bir de ne diyeceğim ben zamanında çalışırken bu bilgisayarı aldığım paraya lap top alabiliyordum ama dedim ki bağımlı olur çıkarım lap top almayayım kendime. İyi ki de almamışım bir lap top olsaydı ne olacaktım allah biliyor :D Bu aralar ama istiyorum :D Hem dışarı çıkasım var hem de internetimde benle olsun istiyorum. Ama siz söyleyin çok şey mi isyorummm?? :D :D :D

    YanıtlaSil
  4. @ nilü
    blogundaki yorumuma cevabını gördüm şimdi. kalp kalbe karşıymış diyelim o zaman, aynı sıralarda yazmışız :)
    valla bu yazıyı yazmaktaki asıl amacım birilerinin çıkıp "biz de aynıyız" demesiydi, şimdi içim rahatladı :)
    uzak doğuya bulaştığın anda otakulaşmak an meselesi, bağımlılığım oldu valla.

    YanıtlaSil
  5. @ sadako
    valla ben de yalnızım diye üzülüyordum, demek herkes benzer şeyler yaşıyor sevindim :)
    bu gidişle hikikomori yada sosyopat olsam öpüp başıma koyarım ama sonum şizofreni ^^'

    YanıtlaSil
  6. @ joey potter
    ben de uyuma rekorumu pazar kırmıştım, belki sorun bizimle ilgili değildi, o gün bişey vardı :))
    çok şükür şu ara izleyecek dizim var, bir de kendimi eski dizileri arşivlemeye verdim bu sayede bilgisayar karşısına yapışmak için bahane üretmeme gerek kalmıyor, gönül rahatlığıyla sabah kalkar kalkmaz yüzümü bile yıkamadan açabiliyorum :)
    sen yine sandalyedesin ben yerlerde yuvarlanıyorum, yaptığım tek hareket mouse'u oynatmak, el kaslarımı geliştirip bu alanda rekor kırmayı amaçlıyorum.
    valla bir de dışarda laptopla dolaşcaksam tezeği avuçnan yidim demektir afedersin :) benim laptop allahtan ayvayı yemiş durumda, batarya öldü, prize takmak zorundayım, onda da temassızlık var en küçük bir harekette kapanıyor, üstelik bazı tuşlar çalışmıyor (astrea bu çileyi yaşadı bizzat anlatsın) pc'lerinize şükredin :)

    YanıtlaSil
  7. aha!! yemekten sonra bir ortak nokta daha :) bende sabaha kadar öyle oturuyom sonra oda yetmiyo televizyon izliyom 2 saat ilave saat oluo 8 yine uykum gelmiyo ama annem bilirsin işte adamım... daha kötü olanıda günde 12 saat uyuyorum yani saat uyandığımda saat 8 olmuş oluyo internet ölesiye yavaş -bir petrol varda yolun karşısında- bende bende böyle adaptörü bozuk laptopla uzak doğuya bağlanmaya çalışıyorum ama nafile çünkü birşeyleri indirmek için çok pis yavaş yani aynı hayatı sürüyoruzz...
    aaa bide benim laptopta aynı senin laptopun gibi batarya ölü en küçük harekette kapanıyor yani sen yalnız değilsin adamım..

    YanıtlaSil
  8. aynı çileleri çekenler de varmış demek, kendi adıma sevindim ne yalan sölim :)benim netin hızı çok da kötü değil de arkadaşımınkini kullanmak zorunda kalınca can çekişiyorum.
    valla birisi bize hayrına yepyeni gıcır birer laptop alsa çok makbule geçerdi, insan hayatını ona bağlayınca küçücük bir sorunda delirebiliyor işte böyle. yalnız olmadığıma sevindim dostum^^ hele şu kapanması yok mu tam bişey indirirken çıldırıyorum, camdan atasım gelüür :)

    YanıtlaSil
  9. bir de çiğdoş sana ayrı bir teşekkür de borçluyum, yeme alışkanlıklarından bahsettiğim o rezil yazıda da bana destek çıkıp, yalnız olmadığımı hissettiren bir tek sen olmuştun, şimdi blogumu karıştırırken geldi aklıma. beni bir tek sen anlıyorsun böhüüü

    YanıtlaSil
  10. öhöm öhöm :))) yani sonuçta seviyorum yemek yemeği destek çıkmıyıpda ne yapıcam di mi ama :)))

    aslında yazında güzeldi rezil değildi yani :))

    YanıtlaSil
  11. herkes yemeyi sever ama kabullenemez, bunu da günün sözü olarak not edin bi yere:)
    bir de daha en rezillerini yazmadım zaten, yakında çocukluğumdan bahsedicem siz beni o zaman görün^^

    YanıtlaSil
  12. Enemmm biri beni anlatmış:P
    Şu en alttaki ekranı yan döndürüp yatarken izleyen tip ben olsa gerek:))
    Ama ben bunu düşünememiştim yaa, laptopu masaya koyup bende uzanarak izliyodum ama zor oluyodu yan yan, bundan sonra ekranı çeviripte izleyeyim süper fikirmiş hahah :D
    bu arada laptopunu bizat gördüğüm hatta filmin ortasında ekrana dokunarak kapanmasına sebep olduğum için ne çileler cektiğini biliyorum dostum. :D

    YanıtlaSil
  13. @ lee
    hmm ilk kez duyuyorum o deduğuni, o zaman en yakın zamanda yazını bekliyoruz dostum :)

    @ astrea
    ben gerçekten bir kez öyle çevirmeyi denemiştim, ama şimdi laptopum bildiğin üzre dokununca kapandığından imkansız. ekranı dikleştirirken bile gerilim dolu anlar yaşıyorum :)
    valla herkes beni anlattın deyince rahatladım be astreacan:P artık bunalımda değilim, yarınlara umutla bakıyorum dostum :)

    YanıtlaSil
  14. yaa biraz geç kalmışım ama aynı beni anlatıyosun bitanem^^
    ben izmirde yaşıyorum ve her zaman bu eziyeti çekiyorum ama harbi çok sıcak have yaa eridim resmen terden saçlarım ıslandı artık ama kalkamıyorum yinede PC başından da gidemyorum salondak klimaya napalım PCkoliğim ;)

    YanıtlaSil
  15. demekki yaz mevsimi herkes için aşağı yukarı aynı geçiyor. yada biz PC manyakları için.
    izmir gerçekten katlanılacak gibi değil, çok sevmesem bu şehri katlanamazdım^^

    YanıtlaSil
  16. Çingu! Fotoğraflarımı nerden buldun! İnanamıyorum ifşa ettin beni burda. Gerçi eski fotolarım bunlar şimdi biraz daha sosyalim ama olsun herkes gördü :)

    YanıtlaSil
  17. ahahha çingu bulurum ben, sizin orda tanıdıklarım var^^ sen de bizdensin dimi çingu, giderek çoğalıyoruz. bir dernek kuruciim :)

    YanıtlaSil
  18. Tabiki sizdenim. Aslında siz bendensiniz dermişim :) Valla dernek kurarsan başı ben çekerim :D

    Vay Çingu casus mu yerleştirdin benim buraya :D Barı haberim olsaydı iki makyaj falan yapardım :)

    YanıtlaSil
  19. her halinle güzelsin çingu muahahaha
    o zaman seni derneğimde önemli bir konuma atayabilirim :)

    YanıtlaSil
  20. Ah teveccünüz :)

    Tabiki önemli bir konum isterim :) Gerçi dernek olsunda çatı altında hangi konum olursa olur. Bize neresi rahat gelirse o konumda oluruz :) Yalnız öyle bir konum olsun ki yakınlarda bir priz olsun WC yakın olsun. Hangi konum olursa olsun :D

    YanıtlaSil
  21. sana özel manzaralı bir yer ayarlıycam, böyle devasa ekranı olan bir adet pc, hemen yanında wc, bir de özel aşçın olacak uzak doğulu. pc'ye gelmiş geçmiş tüm kore japon filmlerini dramalarını doldurcam. eh derneğin amacına uygun olması lazım, derneğimizde tüm asosyal, pc manyaklarını rahat ettirmek ilk görevimizdir:P

    YanıtlaSil
  22. Buna tamam denmezde ne denir :) Hemen bir dernek istiyorum :P Aşırı heveslendim valla. Uzakdoğulu aşçımda hafif eli yüzü düzgün olsun ama çinguu ona göre :D Annemden koreli damat adayı izni çıkmışken hazır bulmuş olurum bir tane :D

    YanıtlaSil
  23. ayıpsın getireceğim aşçı bir kim nam gil yada bir so ji sub'ı aratmıycak^^ aslında bıraksak bilgisayar bağımlılığı mevzusunu da uzak doğu bağımlılığıyla ilgili bir dernek açsak daha iyi olma mı??

    YanıtlaSil
  24. Valla olur. Çokta güzel olur. Yürü be Çingum kim tutar seni :) Yalnız öyle bir dernek VIP üyelik ister. Yoksa çekik gözlü sever fan clup üyeleri gelirse, o kavgalardan ( o oppa benim, hayır benim, Kiaaaaa yedim kız seni ve türevleri) başımızı alamayız. En vipsinden first class'ından olsun :)

    Zaten bizede o yakışık be çinguu :)

    YanıtlaSil
  25. öyle olcek tabi çingu, yoldan geçeni almıcez tabi. dediğin gibi oppa kavgasından yürümez sonra.
    blogcu kardeşlerden elit bir cemiyet toplarız artık^^

    YanıtlaSil