28 Haziran 2010 Pazartesi

Ben Geldimmmm!


Merhaba gönül dostları, pek sevgili blogcu arkadaşlar!

Ben her daim yazıların ilk cümlesinde bir sıçma anı yaşarım. İlkokul ve sonrasındaki tüm kompozisyonlarım bu yüzden hep aynı cümlelerle başlamıştır. "İnsanlık varolduğundan beri...", "Dünya kurulduğundan beri..." vb. Yukardaki cümleyi bu yüzden görmezden gelin, gerçekten nasıl başlayacağımı bilemedim. Neyse artık yazının gelişme bölümüne yaklaştığıma göre rahatlayabilir ve meramımı sizlerle paylaşabilirim.

Bu blogu niye açtığımı ve amacımı merak ediyor olabilirsiniz, hemen açıklayayım. Aslında bir blogum vardı 4-5 aydır. O blogumu uzak doğu ile ilgilenen biri olarak tamamen o konu üzerine kurmuştum. Yani ismi cismi ve şu ana kadar yazdıklarımın % 99'u uzak doğu konseptine uygundu. Ancak son zamanlarda kaşınmaya başladım. Arada saçmalayasım, başka konulardan bahsedesim geldi, bunda bir sakınca yoktu aslında, ama ben blogumun formatına ters düştüğünden hep bir tereddüt yaşadım yazarken ve en sonunda ayrı bir blog açmaya karar verdim.


Tabi bunun başka nedenleri de var. Yıllarca Amerika odaklı bir hayat yaşadım. Yani Hollywood filmleri, Amerikan yapımı diziler izledim, ordan çıkmış müzik gruplarını dinledim falan. Ancak 1 yıldır uzak doğu ile ilgilenmeye başladım ve hemencecik Amerika'yı sattım :) Özellikle uzak doğuyu ilk keşfettiğim zamanlarda sattım diyelim. Bu kalleşçe bir hareketti, zira yıllarımı verdiğim bir şeye bu kadar rahat sırt çevirmem beni de şaşırtmıştı.


Ancak yine de böyle bir şeyden bu kadar kolay vazgeçmek görünüşte kolay olsa da pek öyle olmuyor. Baktım ki ben hala Tim Burton'ın yeni filmi, Chris Cornell'in özüne dönmesi, bara gidince çalan bir Muse parçası, True Blood'ın yeni sezonu karşısında heyecanlanan biriyim. O zaman dedim ki ben bloguma ihanet etmeyeyim, konseptini bozmayayım, ama uzak doğu haricinde her türlü mevzuda saçmalayabileceğim yeni bir alan yaratayım dedim ve bu blogu açıverdim bir kaç dakika önce.


Böyle bir planım vardı ama o bloga ne yazarım, blogun adı, sanı, başlığı ne olur hiç bilmiyordum. Yine nette dolanırken yapacak bir şey bulamadığım bir anda kendimi blogspot'u adres çıbığına yazarkene buluverdim. Diğeri wordpress farklılık olsun dedim, bakalım blogspottan memnun kalicek miyim? İki blogu birden yürütebilecek miyim? Şuraya adam gibi bir şeyler karalayabilecek miyim? Zamanla göriciiiz :)


Ne kadar saçma olursa olsun yorum yazmaktan çekinmeyin, ziyaret edin, beni yalnız bırakmayın canlar :)
Not: Tamam uzak doğu olmıcak diyip, daha ilk resimden kuralı bozmuş olabilirim ama arada bir resim koyma hakkım da olsun dimi?

14 yorum:

  1. Pek sevindim cicim :D Bu ihtiyacını anlıyor ilk izleyicin olmanın haklı gururunu yaşıyor, seni kızsal blogumuda takibe davet ediyorum :)

    YanıtlaSil
  2. sağol tatlım, umarım ilk ve tek izleyicim olmazsın :P hemen takibe alıyorum seni :)

    YanıtlaSil
  3. Enemmmm, süper olmuş burası :)))
    Hayırlı olsun canımm. Bende o eğlenceli yazıları keyifle okiceğim ve yorumlayaceğim :D İçimden bir ses burası çok çok eğlenceli olacak diyo. :D
    Tekrar hayırlı uğurlu olsun dostum, bu resim ne kadar şirin öle yaa :D

    YanıtlaSil
  4. Çok iyi yapmışsın, güle güle kullan blogunu.
    Bu arada blogspot nasıl wordpress'e göre? Wordpress.com'u seviyorum ama hiçbir özelliği kullanamıyorsun, blogspot daha serbest diyorlar.
    Bu arada kusura bakma yazıyla alakasız gibi oldu.

    YanıtlaSil
  5. @ astrea
    sağol canımcım, umarım istediğim gibi olur bakalım girdik bir işe. her daim ziyaretlerinizi beklerim canlar. daha görünümle pek ilgilenemedim bakalım yavaş yavaş çöziciim blogspotu :) resme ben de bayıldım bu arada, uzak doğu yazılarda olmıcak ama böyle chibiler görünce dayanamayabilirim :)

    @ bunusevdim
    sağol bu'cum, umarım iki blogu idare edebilirim. aslında pek bişey değişmicek. aynı miktarda yazıcam ama 2 bloga dağılcak yazılar. bir de burda daha çok saçmalayabilirim :P
    valla blogspot bazı açılardan daha kolay gerçekten, özellikle ben sayfa düzeninde zorlanıyodum wordpress'te ama burda daha kolay hallettim. bakalım zamanla daha sağlıklı bir karşılaşma yapar, gelişmeleri ve nihai düşüncemi bildiririm :)

    YanıtlaSil
  6. hayırlı olsun =)

    iki etti izleyicilerin =P

    YanıtlaSil
  7. hayırlı olsunnn:))
    güssel yazılarında buluşmak üzere..

    YanıtlaSil
  8. Hayırlı olsun canım:) Gözüm alışana dek buraya yorum bırakamayabilirim ama diğerine günlük ziyaretlerimi sıklaştıracağım hala daha okumadığım çok konun var, filmler konusunda sen ve bikaç korecinin zevklerine güvenim çok büyük çünkü :)

    YanıtlaSil
  9. çiğdoş, sadako, inferidii hepinize teşekkürler, sizlere layık olmaya çalışiciim =)

    YanıtlaSil
  10. @ öyküzen
    sağol canım, güzel sözlerin için. okuduğunuzu bilmek yeterli benim için. ben de şunlarla uğraşmaktan bloglarınızı ihmal ettim, bir ara ziyaret ediciim ama sen de daha sık yazmalısın güzel yazılarından :)

    YanıtlaSil
  11. amaninn!!!!!
    Benim Çingum buralara gelmiş, yeni blog açmış kusura bakma dostum geciktim. En süper düper yazılarla blogspot ıda sallarsın sen :D Haydi kolay gelsin ;)

    YanıtlaSil
  12. oy canım çingum, kamsahamnida :)
    sallama gibi bir iddiam yok ama elimden geldiğinde yaziciim buraya da. sen de yorumlarını eksik etme ki geyik yapıcak bir alan daha yaratalım :)

    YanıtlaSil
  13. Edermiyim hiç. Bana geyik yapacak alan verin yeter. Gerçi bu aralar pek bir ciddi, bunalımlı ve sıkıntılı davranıyorum. Somurtgan şirini bile geçtim yani ama neyse :) Geyik mi ? Hani Nerde? demeye her zaman varım ;)

    YanıtlaSil